" F l o w e r "

flaw

Hai Welcome Here


" I would rather wear flowers in my hair than diamonds around my neck "

We can chatting here





Kenapa 😒
Feb 1, 2015 | 5:51 AM | 0Comment

Aku tak tahu lah dua tiga hari ni aku rasa lain macam je.takut sedih mood nak berubah je kerjanya dengan kaki bengkak sakit.tabah je aku.takpela maybe ni satu ujian aku dalam bulan baru ini 😭 tabah lah wahai hati.dengan problem kat kedainya ada pulak spoil kat situ.adoiii aku nak pergi pun takdek mood.macam mana aku nak ade mood kalau ada tukang spoil.ainn cepatlah balik bentong,aku tenang je rasa kalau ko ade kat bentong ade tempat aku nak mengadu depan depan.feeling sedih padahal kadang kadang hari hari whatsapp cuma harini je tak.sebenarnya aku takut na whatsapp takut ain merajuk pasal dalam group semalam tiba tiba dia cakap "aku tak suka korang" aku pulak bangang pergi bagi gambar semalam dalam group.sorry ain.harap sangat ko baca walaupun aku tahu ko takkan baca kan.Arghhhh tak bestnya extend sem ni.sumpah bosan biar aku buzy dengan study dari aku buzy dengan kerja.tapi nak buat macam mana dah aku pulak ada problem.kalau tak ade je muka aku kat sane.ada hikmah kot aku kat bentong ni.tapi sumpah bosan.rindu kawan-kawan kat uitm sana.rindu izzati,una,rose,alia,ain,nad.eyin,huaaaa.

sumpah kalau dapat jumpa korang aku nak hug puas puas.rindu sangat terutama ain dengan nad memang terasa gila sunyi sebab aku rapat ngan diorang since part one.miss you baby sekalian.mesti korang rindu nak makan kat sweet apple dengan aku kan.hahaha.padahal takpun.yes aku tahu tu.tapi ain mesej harituh cakap dorg tak makan kat situ dah semenjak aku dah takde.yes tuh salah satu cafe favourite aku kalau nak makan tomyam.sedihnya 😐😐 takpe ade rezeki kita jumpa yer sayang sayang sekalian.maybe tuh salah satu sebab mood aku sekarang merundung.adoyai.rindu sangat.but aku still normal cuma aku rasa sunyi tanpa diorang so ain balik cepat aku tunggu ko balik ni isnin minggu depan.sebenarnya aku tak tahu apa motif aku tulis ni,cuma aku nak bagitahu itu yang aku rasa sekarang,hahaha.seriously.


aku rindu korang sangat sangat.izzati ada cakap korang tak buat dah aktiviti macam sem lepak.semua buat hal masing-masing,good luck sayang sekalian.nanti jumpa.



Belanja gambar harini 😁
Jan 31, 2015 | 3:02 AM | 0Comment





siapa dapat bunga dia kahwin dulu.hahaha.muka selebetnya dengan jerawat yang obviously nampak seketul kat situ.haish.na feeling feeling flawless pun tak bagi chance langsung. πŸ˜’ Aku paling suka design pelamin dia simple dan penuh dengan bunga.cantik sangat.tetiba nak cakap kat future husband nak pelamin macam ni time kahwin. tapi time belah perempuan lah.time belah dia ikut suka hati la.hewhew.malas nak taip.adiosssss β™₯




C R U S H β™₯
Jan 25, 2015 | 1:52 AM | 0Comment

Crush dengan maksud lain kau suka orang tu senyap senyap tanpa pengetahuan tuan empunya badan.nama pendek lain Kekasih Gelap.pernah tengok citer kashaf imani tak?haaa macam tuh laa rupenyaa.aku neh na suka orang dalam masa yang lama tuh memang susah.tapi kalau aku dah start suka memang aku akan setia.acewaah ayat kau.aku dalam becinta tau bukan bercinta ni failed sikit sebab aku ni bukan jenis romantik,sweet,suka pujuk orang sampai bff aku sendiri pon cakap macam tuh.siap letak dalam wish birthday "kau salah sorang kawan aku yang takan pujuk aku kalau merajuk" yes that i'm.dan aku cepat marah dengan kata lain baran.haha,kesian lah kepada sesiapa yang pernah jadi pakwe aku,jadi mangsa keadaan.sebab tu aku tak panggil bercinta aku panggil bencinta.sebab aku rasa aku tak pernah nak betul-betul sayang kat bekas bekas tupperware aku tuh semua,time aku betul betul sayang tak hargai pulak kata aku ni macam ni lah macam tu la.so aku pasrah je.aku igt lepas sekolah kononnya nak pasang impian akan jumpa mr.perfect10 aku kat uni.tapi hampeh.aku failed lagi dalam bencinta aku.lepas aku tahu je berita yang die couple dengan orang lain masa dia couple ngan aku terus aku terfikir.padanlah hati aku ni macam taboleh terima sesiapa semenjak aku crush on sorang mamat ni masa sekolah dulu.back to the topic pasal crush.

Aku suka dia since form4,itupun mula mula bff aku suggestkan aku suruh usha die.so aku pun mula mula macam nak taknak je,sebb masa tuh bff aku crush kat kawan baik die.sweet tak kitaorang.haaaahaha.aku macam slow slow try crush kat dia.aku kaji pasal die.ahahaha.jadi stalker jap aku masa tu,pastu aku ambik tahu pasal dia.kebetulan aku belajar agama kat kelas diorang so masa tu lah aku macam try na tahu pasal die.tak silap masa aku cuba nak suka mamat tuh ade minah ni pon suka kat mamat yang sama.aku macam terus fedup jap.tapi kawan kawan aku semua cakap abaikan je minah tuh.aku pun just go throw.time rehat aku g duduk mengusha.nampak tak gatal.haha.abaikan anasir-anasir tuh.kalau ta silap aku masa kitaorang organize rombongan g shah alam tu.kitaorang plan na suruh aku tackle dia.ak punya xcited kau.sebb kitaorg yang handle dari A-Z so nama alamat no telefon and so on semua dalam tangan kitaorg.sayangnya dalam list tu die sorang je tak tulis no fone,aku fikir die ni kedekut no fone ke tade fone.fikir positif takde fone.tapi macam mane dia contact ngan makwe die.tibe tibe fikir balik.lupa na mention aku crush on pakwe orang.yer aku tahu pakwe orang aku just suka.mesti kat luar sane bersepah org akan cakap "kau ni suka pakwe org.ta takut makwe die marah ke? kau ni macam dah tade laki single kat luar sane",blablabla.suka hati aku lah.masa naik bas aku tunggu jugaklah die dtg last last die tak pergi.okay hampa.dan aku rasa malas dahla nak teruskan.kecewa jap.

next year pulak aku macam hambar je hati kat mamat tuh.tapi tahun tuhla die macam dapat baca fikiran aku yang "aku suka kau"punya lah harapan tinggi berbakul bakul.padahal takpun sebab aku tahu die ade awek.macam macam aku dgr citer pasal die.macam biasa aku hanya mampu mendengar dan meng 'ya' kan benda tu.ade yang cakap awek die tak cantik pun.cantik lagi ko blalalalalala.punya na bagi harapan kat aku,dah aku syok sendiri.tapi masa die masa ade tindak balas tuh memang seronok lah cerita die,main main mata kau dalam kelas.aku duduk mengusha die je.punya lah crush kat die,kadang kadang aku berharap jugak.bestnya die jadi milik aku.masa tuh nak g kelas agama punya semangat seronok sebab ade sumber inspirasi kan.masa tuh bff aku crush kat kawan die juga.so kitaorang sama sama berbunga.masa aku xcident dorang cakap die macam apetah aku ta tahu sebab aku takde dlm kelas masa tu.dorg je ade sebab kebetulan hari aku xcident hari kitaorang persent agama kat depan so advantage kat situ aku selamat dari present depan die.kalau tak menggeletar aku macam burung belatuk.ade satu malam tuh lagi seronok time kitaorg bbq kat rumah sue.masa tuh aku macam dah tawar hati sebab aku baru lepas dgr satu cerita.tapi die buat sweet pulak dengan aku malam tuh offer diri nak hantar balik.mana aku ta cair balik kat die.pastu lama gak alkisah dia tapi panjang sangat nak citer.tapi macam tak percaya aku crush kat die sampai skarg.

punya lama la nak dekat 4 tahun aku suka dia dalam diam,tapi tak tahu lah kan kalau ada mulut yang bagi tahu,aku tengok semnjak die ade facebook twitter,intagram,wechat ni die rajin update pasal awek dia.baguslah kau bahagia.tapi semua diatas die yang start add takpun follow aku okay.hehe.suka suka.aku penah try crush kat classmates aku kat uni tapi aku rasa aku tak crush sgt ngan dia sebb aku rapat ngan die,aku rasa die macam kawan rapat sebab kitaorg bertegur.rapat tapi as kawan la.sebab die pun ade awek.tengok pakwe org lagi.nak buat macam mane pakwe org je hot.haha.jahat ayat aku.takpelah even sampai sekrg aku suka die pn ta salah kot.bukan aku nak rampas dia dari awek die pun.lainlah aku ade niat macam tu.tu je sebnarnya aku nak cerita pasal crush sebab aku rasa aku terlalu lama crush kat orang.smpai sekrg aku ta jumpa die,kalau aku jumpa dia pon aku nmpak kat tepi jalan macam tuh.sedih betul hidup aku,haha.sekian  β™₯

assalamualaikum
| 12:52 AM | 0Comment

Assalamualaikum.Lama sangat sangat ta menjengah ke blog,bertahun tahun aku tinggalkan dunia blog.tadelah tahun sangat.just lepas spm aku ta ingat sangat.haha.lawak pun ade,harinih pon tetiba aku rasa rindu dengan dunia blog yang boleh aku citer masalah dan memori aku.Pejam celik peam celik aku tak percaya aku dah tinggalkan umur belasan tahun.rasa tua sangat dah,pesan kat diri sendiri ko dah tua dah boleh kahwin dah boleh jadi mak orang okay.hanya pesan but tak nak pun kahwin awal-awal usia ni okay.nanti susah I nak keluar dengan sayang sayang I.

Sekarang dah tahun baru.banyak bende dah jadi sepanjang tahun lepas sedih gembira semua ada.tapi aku cuba tenang hadapi semua bende dengan orang sekeliling aku yang bagi sokongan dan dorongan.sekarang akan aku berjinak jinak dunia blog.tak kisah lah ada orang baca ke tak.yang penting blog aku dah tak bersawang.aku pun dah renew blog delete semua post yang lama-lama.acah acah na buat blog neh jadi blog remaja yang matang.padahal tak sedar diri lagi tuh.takpe slow slow terima kenyataan bahawa aku dh 20 tahun.na tergelak pun ade bile baca entri-entri zaman sekolah dulu.sangat tak matang.hahaha.budak baru na up katakan,acah acah sweet update tentang boyfriend lah.sangat ta matang.Insyaallah lepas ni banyak perubahan akan berlaku kat blog ni.

Aku akan update bende yang penting je InsyaAllah.wishlist kat tepi tu memang aku takkan tukar selagi aku betul-betul dapatkannya dan aku akan tambah sikit.azam baru kan mesti ade tambahan wishlist.url blog pon aku nak tukar sebab aku rasa masa aku buat url blog ni aku tak berapa na matang lagi.kebudak-budakkan sangat.panjang jugak aku taip.sekadar mukadimah.dah matang kan so entry kene panjang macam usia yang dah matang,kononnya.sekian saja mukadimah :)